mandag 4. juni 2012

Erfaringer med hjemmeeksamen.

Utsikt fra Calosso i vakre Piemonte. Foto:R.Horgen
Da er jeg ferdig med hjemmeeksamen i 1. semester av IKT og vurdering for læring i regi av Nyweb ved universitetet i Stavanger. Det ble gitt ro ulike oppgaver, en hvor vi skulle se på hvordan sosiale medier og internett kan være med på å minske skillene mellom den tradisjonelle skolen og samfunnet utenfor. Den andre gikk på hvordan sosiale medier kunne være et potensiale for læring og spesielt i forhold til vurdering i skolen.
Anne og jeg  jobber på Eiker videregående skole i Øvre Eiker kommune. Vi hadde bestemt oss for å prøve å løse hver vår oppgave. Vi skulle samarbeide i idefasen for å hjelpe hverandre med å tolke oppgaven og finne gode argumenter, relevant litteratur og lære mest mulig ut fra disse to oppgaven. Det gjorde vi torsdag og fredag. Streiken tvang oss til å sitte hjemme hos Anne i stede for på biblioteket i Drammen. Vi lånte alt av aktuelle bøker biblioteket på Eiker, hamstra litt proviant, så var vi klare. Vi skreiv, spiste, drakk kaffe og lo, og skreiv mer. Leste korrektur for hverandre, gikk en tur mens vi diskuterte oppgaven.

Vi fulgte stort sett planen i forhold til vårt eget samarbeid. I tillegg hadde vi litt kontakt med noen lærere på St.Hallvard vgs som også tar dette studiet.. Vi hadde kontakt på Twitter og utveksla litt tips og artikler underveis. Vi brukte twitter til å spørre skoletwitternorge om innspill på ulike perspektiver og skoletwitternorge svarte. Noe brukte vi i oppgaven og andre ting var god informasjon å legge til grunn. Alt ialt en svært lærerrik eksamen som ga meg tid til å kunne fordype meg i det emnet som jeg valgte. Interessant og litt moro å bruke sosiale medier til å orientere seg i et fagfelt. Syns flere burde kaste seg ut i dette!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar